برنامهریزی برای هر پروژه ساخت و ساز، بدون توجه به اندازه آن، امری کلیدی است. به عنوان یک مدیر پروژه، شما باید به هر مرحله از فرآیند ساخت، از طراحی تا تحویل، توجه کنید. نقص در طراحی، اشتباه در نقشهکشی، یا سایر غفلتها میتواند منجر به هزینهها و تأخیرات قابل توجهی شود.
چگونه میتوان از این مسائل جلوگیری کرد؟ با تمرکز بر روی شیوههای بهتر پیشساخت برای تعریف جزئیات پروژه قبل از آغاز کار.
چگونگی ادغام برنامهریزی پیشساخت در فرآیندهای شما بستگی به پروژه دارد، اما یک هدف مشترک برای پیشساخت وجود دارد:
جلوگیری از بروز مشکلات قبل از آنکه باعث افزایش هزینهها و از دست دادن مهلتهای تعیینشده شوند.
پیشساخت بخشی اساسی از هر پروژه ساخت و ساز است—در این مرحله مدیر پروژه با پیمانکاران و مشتری همکاری میکند تا سه عامل کلیدی پروژه را تعریف کند:
دامنه پروژه—آنچه میخواهید به دست آورید و الزامات برای نتیجه موفقیتآمیز—نهایتاً نحوه تعیین زمانبندی و هزینههای پروژه خواهد بود.
در طول پیشساخت، شما از دامنه کار پروژه و دیدگاه مشتری برای ایجاد بودجه و هزینههای مربوطه، تیم پروژه و زمانبندی آنها، و یک برنامه کلی برای ارائه ارزش واقعی به مشتری استفاده خواهید کرد.
با یک مرحله پیشساخت قوی، میتوانید موانع احتمالی، گزینههای صرفهجویی در هزینهها و کاراییهای زمانبندی را شناسایی کنید که میتوانید در مرحله بعدی ساخت و ساز پیادهسازی کنید.
در کل، مرحله پیشساخت میتواند به شما کمک کند تا انتظارات مشتری را تعیین کرده و به آنها پاسخ دهید، و پروژه را برای موفقیت آماده کند.
برنامهریزی برای هر نوع پروژه مهم است، اما در صنعت ساخت و ساز، با توجه به تمام پیچیدگیها حتی در پروژههای به ظاهر ساده، اهمیت ویژهای دارد.
پیشساخت، بنیانگذار کل پروژه است—این فرآیند است که کیفیت ساخت بالا را تضمین میکند و بهترین شانس برای اتمام به موقع، مطابق با مشخصات و در محدوده بودجه را فراهم میآورد.
در نهایت، یک مرحله موفق پیشساخت به مزایای متعددی منجر میشود که همه بر روی خط پایانی شما تأثیر میگذارند، پول شما را صرفهجویی کرده و حاشیه سود شما را افزایش میدهند.
در واقع، نشریه مهندسی و مدیریت ساخت و ساز یک مطالعه منتشر کرد که نشان میدهد پروژههایی که فرآیندهای پیشساخت بهتری دارند موفقتر بودند—آنها حاشیه سود متوسط 23% را مشاهده کردند در مقایسه با حاشیههای -3% در پروژههایی با برنامهریزی پیشساخت ضعیف.
برنامهریزی پیشساخت نیاز به زمان و تلاش از سوی همه ذینفعان پروژه دارد. اما هنگامی که به درستی اجرا شود، خطرات، تأخیرات، هزینهها و نیاز به اصلاحات را کاهش میدهد و شانس موفقیت با حاشیه سود بالاتر را افزایش میدهد. پس آیا ارزش سرمایهگذاری در فرآیندهای پیشساخت وجود دارد؟ پاسخ قاطعانه بله است.
هر پروژه ساختمانی با چالشهای پیشبینینشدهای مواجه خواهد شد؛ اما اقداماتی که در مرحله پیشساخت انجام میدهید، تعیینکننده این است که این چالشها چگونه بر نتیجه تأثیر میگذارند.
برخی از بهترین شیوهها برای موفقیت در پیشساخت عبارتند از:
اگر میخواهید از طراحیهای مجدد، تأخیرات و افزایش هزینهها اجتناب کنید (و ما میدانیم که میخواهید)، کلید کار تعریف اهداف و زمانبندی مشخص در طول پیشساخت و پاسخگو بودن همه برای دستیابی به این اهداف است.
از پیشساخت تا تحویل، خطوط ارتباطی واضح باید از شما و مالک پروژه آغاز شده و به پیمانکاران و کارکنان آنها برسد تا طرف مسئول بتواند بهطور کارآمد هر مشکلی که پیش میآید را مدیریت کند.
کارهای پیشساخت باید شامل همه افراد درگیر در پروژه باشد، از طراحان و مهندسان گرفته تا تأمینکنندگان و کارکنان پشتیبانی آنها. برنامهای که ایجاد میکنید باید بیشتر از فعالیتهای ساختمانی را پوشش دهد—باید شامل همه چیز از دریافت مجوزها تا انجام بازرسیها و زمانبندیهای واقعی برای تکمیل هر مرحله باشد.
کنترل پروژههای خود را با شیوههای پیشساخت بهتر به دست بگیرید. پیشساخت میتواند (و باید) در هر پروژه ساختمانی، صرفنظر از نوع روش تحویل پروژهای که استفاده میکنید، جای بگیرد. مدیران پروژه میتوانند با اجرای شیوههای بهتر پیشساخت، مانند آنچه که در بالا بحث شد، مشکلات پیشبینینشده را پیشگیری کنند.
در کل، هرچه بیشتر تیم پیشساخت خود را در هر فرآیند، از برنامهریزی تا تحویل، ادغام کنید، شانس موفقیت پروژه شما از نظر بودجه، مشخصات و زمان تحویل، بهتر خواهد بود.
پیشساخت کلید موفقیت است … .